Menu Sluiten

Zoeken in artikels uit HOGT

Zoeken in artikels uit HOGT 1986-2016

NIEUW BERICHT: De zoekfunctie is terug beschikbaar. Graag een seintje op ehogt.be mocht er zich een probleem voordoen.

Deze pagina geeft toegang tot een zoekopdracht op artikels die in HOGT verschenen. Op dit ogenblik zijn dit de artikels van de publicatiejaren 1986 tot en met 2016. Ongeveer 9000 bladzijden aan literatuur over talloze onderwerpen in verband met de geschiedenis en het erfgoed van het Land aan Demer en Dijle.

Eens je ingelogd bent, kan je starten door uw zoekterm in te tikken in het zoekvak.

Deze pagina is uitsluitend toegankelijk voor leden, die naast de papieren versie van HOGT, graag ook eens in artikels snuisteren uit oude jaargangen. U kan die artikels – uitsluitend voor persoonlijk gebruik – ook downloaden. Mits respect voor de auteursrechtwetgeving en mits bronverwijzing, kan de inhoud van de artikelen voor nieuw onderzoek aangewend worden.

Hoe kan je inloggen?

U stuurt een vraag tot registratie en activatie – zoals voorheen – via het e-mailadres ehogt@hagok.be aan de webmaster. Dan zorgt de webmaster voor de login, het wachtwoord en de activering. Je krijgt hiervan bericht via een e-mail.

En verder?

Eens je ingelogd bent, kan je in het nieuwe scherm, in het zoekvak op eender welk woord zoeken. Vervolgens krijg  je een lijst van alle HOGT-artikels waarin dit woord voorkomt.

Door vervolgens op het artikel te klikken open je het artikel. Activeer de zoekfunctie binnen het document door gelijktijdig op de toets ctrl (control) en de toets f te drukken. Vervolgens kan je het woord ingeven in het zoekvak en de tekst van het document doorzoeken. Het gezochte woord zal dan oplichten op alle plaatsen waarin het in dat artikel voorkomt: handiger kan niet!

Tips voor je begint

Lees voor je begint volgende toelichting : Tips voor je begint – Disclaimer