Menu Sluiten

Wandeling langs parels van Rijmenams erfgoed op 23 oktober

Onder de deskundige leiding van gids Luc Vangeel, voorzitter van de heemkring ’t Hoefyser, starten de wandeling bij de prachtige St. Martinuskerk van Rijmenam. De weg vervolgt daarna langs het oude gemeentehuis, de vroegere dorpsschool, de gerestaureerde pastorij en de schandpaal en draait dan het dorpsplein op langs de mooie witte hoeve Schueremans (voorheen een brouwerij en herberg de Seeridder). We wandelen voorbij de zaal St. Martinus (in volle restauratie) en komen dan bij het kapelletje van St. Elooi. Daarna gaat de wandeling de Dijlebrug over en houdt vervolgens nog halt, eerst bij ‘t Brughuizeke en daarna bij het indrukwekkende kasteel van Hollaken. Dan keren we op onze schreden terug en slaan rechts de Hoogstraat in. In het heemmuseum ’t Smiske kunnen alle deelnemers nog snuffelen in de boekenstanden van de heemkring ’t Hoefyser en Hagok om daarna rustig na te kaarten bij een drankje.

Vertrek : stipt om 14 u bij de ingang van de Sint-Martinuskerk in Rijmenam.

Einde van de wandeling : rond 16 u aan het heemmuseum ’t Smiske, Hoogstraat 52A, Rijmenam.

Afstand : circa 1.7 km

Reserveren : is verplicht en kan per e-mail (info@hagok.be) tot en met 21 oktober 2022. Opgelet het aantal deelnemers aan de wandeling is beperkt.

Deelnamekost : 6 euro per persoon, ter plaatse met gepast geld te betalen; vooraf storten kan ook op rekeningnr. BE69 9731 1938 2378 met vermelding van “wandeling 23 oktober 2022, uw naam en het aantal deelnemers”.
Kinderen – 16 jaar mogen gratis deelnemen aan de wandeling.

Elke betalende deelnemer heeft op 23 oktober 2022 in ’t Smiske recht op 1 gratis drankje ter waarde van 2 euro.

Parking : een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar in de onmiddellijke omgeving van de kerk en bij ’t Smiske; maar men kan bv ook parkeren op het Stationsplein of aan de achterzijde van de Mariakapel op de St. Jansheide (einde Hoogstraat).

Organisatie : samenwerking van de Rijmenamse heemkring ’t Hoefyser en de Haachtse geschied- en oudheidkundige kring (HAGOK).