Menu Sluiten

Erfgoedwandeling 2022

De voorspelde regen bleef gelukkig helemaal uit en de wandeling startte zoals gepland bij de prachtige Sint-Martinuskerk van Rijmenam. Gids Luc Vangeel, voorzitter van de heemkring ’t Hoefyser, schetste uitgebreid de geschiedenis van de kerk, tot en met de spraakmakende renovatie van haar interieur in 2004-2005; hij besprak ook nog enkele merkwaardige stukken uit haar patrimonium.

We wandelden dan verder langs de recent gerestaureerde pastorij, het restant van de oude kaak (schandpaal), en de mooie witte hoeve Schueremans (voorheen een brouwerij en herberg de Seeridder) die extra uitstraling geeft aan het dorpsplein.  Vervolgens gaf Luc uitleg bij de zaal Sint-Martinus (die volop gerestaureerd wordt) en bij het kapelletje van Sint- Elooi. Daarna stapten we de Dijlebrug over en hielden nog halt bij ‘t Brughuizeke en daarna bij het kasteel van Hollaken.

Dan keerden we op onze schreden terug en we eindigden in het heemmuseum ’t Smiske, waar alle deelnemers nog konden snuffelden in de boekenstanden van de heemkring ’t Hoefyser en HAGOK, om daarna rustig na te kaarten bij een drankje.