Menu Sluiten

Eindejaarsactie

HAGOK-leden kunnen genieten van deze uitzonderlijke eindejaarstarieven 2022. Je kan je exempla(a)r(en) bestellen tussen 1 en 31 december 2022 bij Rik Wets: 0475 77 29 34 (rik.wets@gmail.com) en dan je bestelling afhalen na afspraak met hem.  

NIEUW: Welluidend Erfgoed. Het klokkenpatrimonium van het land aan Demer en Dijle, 2020, 172 pp., talrijke afb. in kleur, soft cover: 24 € (in plaats van 34 €).

Dit standaardwerk vertelt alles over de geschiedenis van de klokken uit de dorpen binnen de driehoek Aarschot-Leuven-Mechelen. Komt aan bod: het klokkenpatrimonium van Baal, Boortmeerbeek, Haacht, Haacht-Station, Hever, Keerbergen, Ninde, Rijmenam, Rotselaar, Rotselaar-Heikant, Schiplaken, Tildonk, Wakkerzeel, Werchter, Wespelaar en Wezemaal.

Een militaire illusie. De Dijlelinie tegen Hitler in de regio Haacht, 2018, 116 pp., talrijke afb. in kleur, soft cover-editie: 15 € (in plaats van 19 €).

Dit boek belicht de Dijlestelling (KW-linie) met bunkerlinies, antitankgracht en antitankcentra van 1938 tot 1940, meer specifiek tussen de Dijle en de vaart Leuven-Mechelen. Het plaatst deze verdediging in een ruimer perspectief en toont aan waarom het de militaire aspiraties niet kon waarmaken. Talloze hedendaagse kleurillustraties, historische zwart-witfoto’s, schetsen en situatiekaarten.

Roost. Een uniek kasteel in het hertogdom Brabant, 2016, 192 pp., talrijke afb. in kleur, hard cover-editie: 20 € (in plaats van 37 €).

Dit belangrijk boek over de kasteelkunde in het hertogdom Brabant ontrafelt het historische en archeologische verhaal van het unieke kasteel Roost in Haacht en belicht de evolutie ervan in vergelijking tot andere burchten.

1914 in de regio Haacht. Kleine dorpen in de Groote Oorlog, heruitgave 2013, 553 pp., talrijke afb., hard cover-editie: 30 € (in plaats van 54 €).

Het ultieme standaardwerk over de Eerste Wereldoorlog in onze regio, dat op veel lof kon rekenen bij onze Belgische topexperte prof. Sophie De Schaepdrijver.