Menu Sluiten

Wandeling: Ridders en Norbertijnen in Wakkerzeel – maandag 21 maart

Programma: Je maakt onder begeleiding van drie HAGOK-gidsen een erfgoedwandeling door Wakkerzeel. De monumenten (kerk, pastorie, hofstad) in het open landschap van dit ‘stille dorp’ zijn uniek. Voor uw comfort leggen we zes geleide wandelingen in. Op twee ervan is er nog plaats. Je kan starten om: 19.20u. of 19.40u. Deze monumententocht is ca. 4 km lang en duurt bijna 2 uur. Je deelnemingsgeld betaal je bij aanvang ter plaatse (5 euro p.p., -16 gratis). Vooraf je startmoment reserveren via info@hagok.be is noodzakelijk.

Uw gidsen : Frans Delauré, Stefan Van Lani, Jo Vandesande.

De avondwandeling begint bij de historische kerk van Wakkerzeel, eertijds een bedevaartsoord ter ere van de heilige Hubertus. Voordien was daar een kapel opgericht die reeds  in 1225 eigendom was van de Norbertijnenabdij van Park in Heverlee.

Daarna staan we stil bij de Norbertijnenpastorij uit 1758. Ze is omgeven door een ommuurde tuin van meer dan een halve hectare. De gemeente verhuurt het gerestaureerde gebouw thans voor culturele activiteiten, vergaderingen van verenigingen en familiale samenkomsten.

We stappen verder naar de Craeneveldhoeve die gebouwd werd in de 17de eeuw op de plaats waar in de middeleeuwen het Hof ter Hofstad stond.

We eindigen onze dorpswandeling bij de voormalige Tiendenschuur.  Oorspronkelijk sloeg men hier de tienden op,  tegenwoordig is het een feestzaal.

Na de wandeling kan je gezellig napraten in de pastorie en er snuisteren in de boeken uitgegeven door HAGOK. Wie zich verder wil verdiepen kan er zich het rijkelijk geïllustreerde HAGOK-boek ‘Welluidend Erfgoed’ (176 p.) aanschaffen aan de promotieprijs van 24 euro (in plaats van 39 euro). Een tarief dat slechts geldt tijdens die dag.

Reserveren :  is verplicht en kan per e-mail (info@hagok.be) tot 16 maart 2022.

Deelname:  5 euro (HAGOK-lid);  niet-lid : 10 euro*,  ter plaatse af te rekenen bij het vertrekpunt.

Organisatie: HAGOK  vzw

*Lid worden? zie  www.hagok.be